Centre Plans

Sunbeams Centre Plans


Designed by Will Mawson of MawsonKerr architects (see MawsonKerr), the Sunbeams Centre is a single-storey construction, built into a sloping site, designed with both accessibility and sustainability at the core of the process. The building comprises specialist performance hall and therapy spaces, administrative and meeting/conference facilities.

Particular attention has been paid to the design, in response to the extraordinary landscape and the nature of service delivery including the needs of other Arts organisations and disabled beneficiaries. The architecture embodies the natural context, a contemporary vernacular and musical union. The innovative design first received prestigious acclaim in The Architects’ Journal – July 2009 and in RIBA articles ever since.

Specifications are of the highest form both environmentally and acoustically, correlating the relationship between music and architecture to improve the quality of arts experience and provide world-class facilities/services and a Centre of Excellence! It is an exemplar, zero-carbon specialist arts facility and a beacon of national importance which has provided the Charity with a permanent base from which to operate and be a sustainable legacy for our disabled and disadvantaged communities whilst accessible to all.